Vad är FAA?

Vad är FAA – Anonyma matmissbrukare?
Anonyma matmissbrukare är en gemenskap av människor som är villiga att tillfriskna från sjukdomen matmissbruk / sockerberoende. Att dela vår erfarenhet, styrka och hopp med andra tillåter oss att tillfriskna från denna sjukdom, EN DAG I TAGET.

FAAs program är baserat på övertygelsen att matmissbruk är en biokemisk sjukdom i likhet med annat drogberoende.

Ursprunget kommer från AA Anonyma alkoholister tolvstegsprogram. Genom att arbeta med De tolv stegen (i sin långa version) , använda våra verktyg och följa en matplan som utesluter alla beroendeframkallande substanser kan vi tillfriskna. Dessa substanser innefattar socker, mjöl och vete i alla dess former. De inkluderar även all annan kolhydratrik, raffinerad, processad mat och drycker som orsakar oss individuella problem.

Vårt primära syfte är att förbli abstinenta och hjälpa andra matmissbrukare att uppnå abstinens. Vi inbjuder dig att göra oss sällskap på resan mot tillfrisknande och vi hoppas att du vill komma till minst 6 möten innan du bestämmer dig för om det här är någonting för dig. Det är viktigt att veta att avvänjningen är en nödvändig del av tillfrisknandet. Vi kan bli bättre om vi fortsätter att följa vår matplan, arbetar med verktygen i programmet och ber om hjälp.
Fortsätt komma tillbaka för det fungerar när vi agerar tillsammans!

Anonyma matmissbrukare är en ideell organisation som är självförsörjande genom våra egna bidrag. Vi tar inte ställning i några yttre angelägenheter.

Vårt primära syfte är att förbli abstinenta och hjälpa andra matmissbrukare att uppnå abstinens.

FAA är inte ansluten till någon diet- eller vikt-minskningsprogram, behandlingshem eller religiös organisation. FAA är icke religiöst trots att ordet Gud används flitigt i våra texter. De flesta som är med i FAA och inte tror på Gud kan istället tänka på en kraft som större än oss själva, många betraktar FAAs program som deras högre makt.

Grunden för FAAs program är gemenskapen med andra matmissbrukare. Varje grupp bör vara självstyrande utom i angelägenheter som berör andra grupper eller FAA som helhet.

Det enda villkoret för medlemskap i FAA  är en önskan att sluta äta och dricka beroendeframkallande födoämnen.