Arkiv

Annonsering om FAA-möten?

Är det med hänsyn till Traditionerna tillåtet att annonsera om FAA-möten och under vilka förutsättningar?
Svaret är att det är tillåtet att annonsera i press så länge det är utformat som information och inte uppfattas som reklam.

Vad är skillnaden mellan FAA och andra tolvstegsprogram som handlar om mat?

I FAA har vi lärt oss att matmissbruk är en biokemisk sjukdom som liknar alkoholism och annat drogberoende. Den är en del av vårt genetiska arv. Fastän många av oss matmissbrukare har tvångsmässiga beteenden kring mat, vilka behöver tas itu med, fokuserar FAA på att behandla vårt fysiska och kemiska beroende genom att vi avstår från beroendeframkallande födoämnen. Tvånget är en beteendekomponent i matmissbruket och tas itu med då vi fortsätter att arbeta i vårt program för tillfrisknandet.

Kommer jag inte att känna att jag måste avstå?

I FAA fokuserar vi först och främst på det vi kan äta istället för vad vi inte kan äta. Sen kan vi fokusera på hur underbart det känns att vara fri från sug, överätande och skam. Genom att avstå från beroendeframkallande födoämnen tar vi itu med den biokemiska aspekten av sjukdomen. Vi tar hand om våra känslor med hjälp av våra sponsorer och genom att arbeta med De tolv stegen i programmet.

Hur kan jag äta ute?

Vi lär oss att beställa mat och dryck som är fri från socker, mjöl, vete och andra raffinerade kolhydrater. Idag är det rätt enkelt att få allt man behöver. Vi beställer vår mat på ett mycket specifikt, klart och artigt sätt. Tex ”Jag skulle vilja ha min sallad utan krutonger och häll inte på någon marinad på mitt kött eller på mina grönsaker är ni snäll”. Serveringspersonal är vanligtvis mer än villiga att tillfredsställa kundens behov.

Hur gör jag om jag reser bort?

När en matmissbrukare är övertygad om att abstinens är svaret på tillfrisknandet från ett matmissbruk kommer hon eller han att kunna åka vart som helst och fortsätta vara abstinent. Att resa abstinent medför att vi måste planera extra noga för att försäkra oss om att vi har maten vi behöver, när vi behöver den. Att diskutera resan med en sponsor och med andra tillfrisknande matmissbrukare kan vara en utmärkt källa av idéer till lösningar för att resa abstinent. Många av våra medlemmar har rest i stor omfattning och har fortsatt att vara abstinenta.

Kan FAA hjälpa mig om jag överäter och laxerar?

Matmissbrukaren har många ansikten. En del matmissbrukare är överviktiga, andra är inte överviktiga, en del överäter och laxerar, vissa underäter eller är anorektiska. Alla matmissbrukare kan få hjälp av FAA. Det enda kravet för medlemskap är en önskan att sluta inta beroendeframkallande födoämnen.